suomi

Datan turvaaminen uhattuna?

Yhdysvaltalaistuomari teki hiljattain päätöksen, jonka mukaan Microsoftin pitää luovuttaa asiakkaastaan tietoa amerikkalaisviranomaisille Irlannin Dublinissa sijaitsevilta palvelimilta. Yllättävintä tässä kaikessa oli kuitenkin se, että tieto päätöksestä tuli julkisuuteen. Vaikka kyse on vain jäävuoren huipusta, voidaan silti puhua merkittävästä ennakkotapauksesta joka herättää monet pohtimaan missä dataa ja sähköposteja säilytetään.     


Microsoftilla ei liene muuta vaihtoehtoa kuin luovuttaa asiakkaansa tietoja viranomaisten käyttöön.   

suomi

Tiedä kenen luona datasi asuu

Eräs merkittävimmistä muutostrendeistä länsimaissa on paikallisuus. Kasvava joukko ihmisiä haluaa hankkia tuotteet ja palvelut läheltä. Esimerkiksi lähiruoka ja lähikauppa ovat arvossaan.

 

Asian voi halutessaan kuitata ekointoilijoiden puuhasteluksi, mutta vähättelyyn ei ole syytä. 
Ympäristöseikkojen lisäksi tässä voi nimittäin nähdä myös halun tuntea toimintaympäristönsä ja hallita sitä. Maailma muuttuu jatkuvasti monimutkaisemmaksi ja abstraktimmaksi, joten on vain luontevaa, että hallittavuutta ja läheisyyttä aletaan arvostaa.

 

suomi

Tiedätkö, missä pilvesi sijaitsee?

Noin 30 % suomalaisista yrityksistä hyödyntää pilvipalveluita vuonna 2011. Määrä on kasvussa. Pilvipalvelut ovat tyypillisesti paikasta riippumattomia, verkon kautta käytettäviä palveluja. Yrityksen tai yksityisen henkilön tarvitsemat palvelut tai sovellukset ovat palveluntarjoajan palvelimilla eli ”pilvessä”.

 

Pilvipalveluiden hyödyt ovat kiistattomat ja jo varsin laajalti ymmärretyt. Yritys pääsee osalliseksi huippuluokan sovelluksista ilman omia investointikustannuksia ja palvelusta maksetaan käytön mukaan. Kustannustehokasta ja helppoa.

 

suomi

Backup!

Konesaliliiketoiminta on tapetilla, kiitos Googlen ja muiden Suomeen saapuneiden jättiläisten. Suomen maaperä on useissa yhteyksissä kiistatta nostettu huipputurvalliseksi, niin fyysisen kuin henkisenkin ilmastonsa takia. Suomessa ei nähdä hurrikaaneja, maanjäristyksiä tai muita suuria mullistuksia. Suomen kallio on vakaa paikka rakentaa.

 

suomi

Keskusjärjestön IT-infrastruktuuri palveluna DataCenterin konesalista

Tiivistelmä:

Kaikkiaan 19 jäsenliittoa ja yhteensä 608.000 jäsentä kattavan toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n IT-infrastruktuuri tuotetaan DataCenterin konesalista. ”Palvelinympäristön ylläpito oman henkilökunnan voimin olisi erittäin vaativaa ja edellyttäisi jatkuvaa kouluttautumista. Haluamme keskittyä ydintehtäviimme”, kertoo STTK:n talousjohtaja Erkki Lavonsalo.

”IT-ympäristömme toimii nyt hienosti ja toimintavarmuus on viritetty hyvälle tasolle.”

 

suomi
Tilaa syöte RSS - suomi