Potilastietojärjestelmä – ja terveydenhuollon koko ekosysteemi pyörii suomalaisessa konesalissa

Terveydenhuollon toimialalla tietosuojan ja -turvan merkitys on kriittinen. Acute-potilastietojärjestelmää kehittävä ja myyvä Vitec Software päätyi DataCenter Finlandiin valitessaan konesalikumppania vuonna 2009. Tuolloin vaakakupissa painoivat tinkimätön tietoturva ja kumppani, joka pystyy takaamaan palvelujen häiriöttömän käytettävyyden.

”Olemme ylpeitä siitä, että meillä kukaan ei jää vanhentuneen teknologian vangiksi – järjestelmämme kehittyy koko ajan uusien teknologioiden myötä. Tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset kiristyvät jatkuvasti. Tämä on asettanut kovia vaatimuksia myös konesalikumppanillemme. Tähän haasteeseen DataCenter Finland on pystynyt vastaamaan erittäin hyvin”, kertoo Acute-potilastietojärjestelmää kehittävän Acuvitec Oy:n toimitusjohtaja Janne Vainio.

"Tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset kiristyvät jatkuvasti. Tämä on asettanut kovia vaatimuksia myös konesalikumppanillemme." 

Kohti Acusfääriä – ja sen yli. Acute-potilastietojärjestelmä on ollut tähänkin asti asiakkaan tarpeisiin räätälöitävissä, mutta uusi Acusfääri-konsepti mahdollistaa järjestelmän joustavan kytkemisen myös Acuten ulkopuolisiin sovelluksiin. Acusfääri on Acuten ulkopuolinen kehä, ekosysteemi, kokonainen asiantuntijaverkosto, jonka kyky palvella asiakasta on suurempi kuin yhdenkään yksittäisen toimijan. Tämän asiantuntijaverkoston avulla Acute-järjestelmää hyödyntävät kehitys- ja muutostarpeet pystytään Acusfäärissä toteuttamaan ennennäkemättömän ketterästi.

Konesalipalvelut tietoturvan takeena 

DataCenter Finland on kehittänyt aktiivisesti tietoturvaansa viime vuosina sertifioimalla koko toimintansa ISO27001-sertifikaatilla ja kehittämällä oman tietoturvan hallintajärjestelmän. ”Meille tietoturvalla on erityinen merkitys toimiessamme kotimaisena takuukumppanina. Korkea käytettävyys ja tietojen pysyminen Suomessa on meidän toimintamme perusta. Jo DataCenter Finlandia perustettaessa visiona oli luoda merkittävä kotimainen konesalitoimija. Tähän tavoitteeseen on kymmenen vuoden aikana päästykin.” kertoo DataCenter Finlandin myynti- ja markkinointijohtaja Antti Kivalo.

Acuvitec Oy on osa Vitec Software Groupia, Pohjoismaissa toimivaa ohjelmistotaloa, jolla on liiketoimintaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Vitec myy ja kehittää toimialakohtaisia ohjelmistotuotteita. Yrityksessä on noin 580 työntekijää ja konsernin liikevaihto on 70 miljoonaa euroa. Terveydenhuollon liiketoimintasektori toimii pääosin Tampereella 55 henkilön voimin. 

 

Kysy lisää kotimaisista korkean tietosuojan ja tietoturvan ratkaisuista.
Atte
ja muut asiantuntijamme ovat valmiina vastaamaan.
dcf-atte-kekkonen

Lue myös näiden asiakkaiden kokemuksia