Arcusysin verkkokauppojen käytettävyys huippuluokkaa

Arcusys Case
DataCenter tuottaa Arcusysille yksityisen pilviratkaisun, jossa sen tarvitsemat virtuaalipalvelinalustat on sijoitettu kahteen maantieteellisesti erotettuun konesaliin. Arcusys toteuttaa asiakkailleen palveluna digitaalisen aikakauden portaaliratkaisuja, kuten verkkosivustoja ja verkkokauppoja. Laskentateho, tallennustila ja verkkoratkaisut skaalautuvat dynaamisesti Arcusysin ja sen asiakkaiden tarpeisiin. Portaalit pysyvät ylhäällä myös mahdollisten katkojen aikana.     

Vuoden 2012 nuorena yrittäjänä palkittu Arcusys on nopeasti kasvava yritys, joka työllistää lähes sata alan ammattilaista. Sen toteuttamat portaaliratkaisut perustuvat avoimen lähdekoodin teknologiaan, ja sisältävät myös vaativia järjestelmäintegraatioita.    

”Päädyimme ostamaan korkealuokkaiset konesalipavelut DataCenteriltä kilpailukykyiseen hintaan. Huomasimme nopeasti, että DataCenterin osaaminen ja heidän tarjoama palvelu ovat aivan toista maata aiempiin IT-palveluntarjoajiimme verrattuna. Mittavan asiakasympäristömme siirtäminen onnistui erinomaisesti, ja DataCenter toimitti meille joustavasti siihen tarvittavat resurssit”, kertoo Arcusysin teknologiajohtaja Mikko Taivainen.

Verkkoyhteydet palautuvat automaattisesti

DataCenter vastaa Arcusysin vikasietoisista verkko- ja alustajärjestelmistä. Virtualisoiduilla alustakoneilla voidaan ajaa Arcusysin kasvavien tarpeiden mukaisia määriä loogisia palvelimia. Yrityksen ammattilaisilla on korkealuokkaista osaamista avoimen lähdekoodin järjestelmistä, ja se valvoo loogisia palvelimiaan itse.

DataCenterin tuottama kahdennettu julkiverkko takaa laadun Arcusysin tuottamille julkisille palveluille ja sivustoille. Arcusysin tuottamien kymmenien asiakasjärjestelmien kahdentaminen onnistuu ilman erillisiä kuormantasaajia.

”Arcusysille toimitetun ympäristön verkkoratkaisu eroaa yleisimmistä palvelinympäristöistä siinä käytetyn kahdennetun julkiverkon osalta. Molemmista konesaleista voidaan toisistaan riippumatta tarjota samoja julkiverkon IP-osoitteita, ja liiketoimintakriittiset palvelut eivät ole missään tilanteessa yksittäisten tietoliikenneyhteyksien varassa”, toteaa DataCenterin ratkaisuarkkitehti Heikki Lavanko. ”Järjestelmät on toteutettu siten, että ne havaitsevat ja palautuvat verkkoyhteyksissä tapahtuvista poikkeustilanteista automaattisesti.”

Konesalien välisessä tietoliikenteessä hyödynnetään DataCenterin kahdennettua kuiturinkiä. Tallennustilaa DataCenter toimittaa palvelualustalta Arcusysin liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin.

Liiketoiminnan jatkuvuus turvattuna

Oman IT-yksikön yritys haluaa tietoisesti pitää pienenä. ”Emme millään pystyisi itse toteuttamaan näin kustannustehokkaasti palvelun edellyttämää erikoisosaamista ja järjestelmiä. DataCenter tarjoaa meille palveluna myös helppokäyttöiset hallintatyökalut, joiden avulla voimme toteuttaa järjestelmämuutoksia joustavasti myös itse”, sanoo Taivainen. ”DataCenterin tuottama yksityinen pilvi integroituu IT-ympäristöömme saumattomasti. Meillä on ikään kuin suuren IT-osaston edut ilman sen tuomia haittoja.”    

Tietoliikenne tulee usean operaattorin verkoista, ja se ajetaan DataCenterin tuottaman maantieteellisesti kahdennetun palomuuripalvelun läpi. ”Seuraamme aktiivisesti tunnistetuissa järjestelmissä havaittuja tietoturvauhkia ja toimimme niiden edellyttämien suositusten mukaisesti”, sanoo DataCenterin myyntipäällikkö Janne Niskanen.

Arcusys keskittyy avoimen lähdekoodin ratkaisujen kehittämiseen. ”Olemme todella tyytyväisiä DataCenterin tuottamaan palvelun laatuun. Vasteajat ovat lyhyitä ja kaikki on toiminut ketterästi”, painottaa Taivainen. ”Meistä tai DataCenteristä johtuvia käyttökatkoksia ei ole esiintynyt asiakkaillemme ainuttakaan. Se on äärimmäisen tärkeää, ja pitää meidät kilpailukykyisinä.”