DataCenter ja EmCe tarjoavat yrityksille kattavan palvelukokonaisuuden

Tiivistelmä:

EmCe toimittaa asiakkailleen sen omien EmCe talous- ja palkkahallintoratkaisujen lisäksi Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausratkaisua sekä Baswaren maksu- ja laskuautomaatioratkaisuja. ”Noin kahdensadan asiakkaan sovellukset ovat DataCenterin konesaleissa. Peräti 80 prosenttia uusista asiakkaistamme haluaa ostaa sovellukset konesalipalveluineen, joihin sisältyy myös muita palveluja kuten varmistuspalvelua. Tämä kehityssuunta vahvistuu nyt hyvin nopeasti”, painottaa Emcen toimitusjohtaja Markus Backlund.

”Arvostamme sitä, että DataCenterin konesalien arkkitehtuurissa käytetään vain hyväksi todettuja ja luotettavia tekniikoita. Siksi toimintavarmuus on niin korkealuokkaista.” 

EmCe case kokonaisuudessaan:

Kotimainen tietotekniikan palveluyritys EmCe myi vuonna 2009 konesalipalvelut-liiketoimintansa DataCenterille. Yrityksessä haluttiin keskittyä omaan ydinliiketoimintaan, eli toiminnanohjausjärjestelmien sekä taloushallinnon ratkaisujen toimittamiseen ja kehittämiseen. EmCellä on oma tuotekehitysyksikkö, joka vastaa yrityksen omien talous- ja palkkahallinnon ohjelmistojen tuotekehityksestä. DataCenter tuottaa EmCen asiakkaille konesalipalvelut.

”Lähdimme keskustelemaan yhteistyöstä DataCenterin kanssa tilanteessa, jossa asiakkaamme alkoivat kyselemään meiltä kahdennettuja palvelinympäristöjä. Päätimme keskustelujen jälkeen myydä konesalipalvelut-liiketoimintamme DataCenterille. Korkean käytettävyyden konesalipalveluiden tuottaminen olisi edellyttänyt meiltä suuria investointeja osaamiseen sekä uuteen konesaliin”, kertoo EmCen toimitusjohtaja Markus Backlund. ”Tärkeintä on se, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme toimivan kokonaisuuden, kattaen sovellukset konesalipalveluineen.”

 

Kaiken toimittava saumattomasti

EmCe toimittaa asiakkailleen sen omien EmCe talous- ja palkkahallintoratkaisujen lisäksi Microsoft Dynamics NAV -toiminnanohjausratkaisua sekä Baswaren maksu- ja laskuautomaatioratkaisuja.   
 
”NAV-toiminnanohjausratkaisun olemme toimittaneet jo yli sadalle yritykselle, ja meidän omia ohjelmistojamme yli tuhannelle yritykselle. Näistä noin kahdensadan asiakkaan sovellukset ovat DataCenterin konesaleissa. Peräti 80 prosenttia uusista asiakkaistamme haluaa ostaa sovellukset konesalipalveluineen, joihin sisältyy myös muita palveluja kuten varmistuspalvelua. Tämä kehityssuunta vahvistuu nyt hyvin nopeasti”, painottaa Backlund.   
 
Monilla erityisesti pienemmän kokoluokan yrityksillä ei ole omia palvelimia. ”He tarvitsevat sovelluksen lisäksi palvelinkapasiteettia”, sanoo Backlund. ”Voimme luottaa siihen, että uuden asiakkaan sovelluksen tuominen DataCenterin konesaleihin onnistuu sujuvasti, sillä DataCenterin ammattilaiset tuntevat toimittamamme ohjelmistot. Tämä on tärkeää, jotta kokonaisuus toimii asiakkaan suuntaan saumattomasti.”

 

Ympäristö asiakkaan tarpeisiin

EmCen oma helpdesk palvelee kaikkia asiakkaita, ja asiakastyytyväisyys on hyvällä tasolla.

”Asiantuntevat ostajat arvostavat sitä, että heidän sovellukset ovat kotimaassa sijaitsevissa konesaleissa. He haluavat tietää missä palvelimet sijaitsevat ja kuka niiden ylläpidosta vastaa”, sanoo Backlund. ”Arvostamme sitä, että DataCenterin konesalien arkkitehtuurissa käytetään vain hyväksi todettuja ja luotettavia tekniikoita. Siksi toimintavarmuus on niin korkealuokkaista.”  

Osalle asiakkaista on toteutettu laajamittaisia kahdennettuja palvelinympäristöjä.  ”Näitä ovat esimerkiksi toiminnanohjausjärjestelmiä palveluna ostaneet yritykset. Yksittäinen vikatilanne ei aiheuta kahdennetussa ja pitkälle virtualisoidussa palvelinympäristössä katkoksia sovelluksen käyttöön”, kertoo DataCenterin teknologiajohtaja Janne Saarimäki. ”Me hoidamme konesalipalvelut ja niihin liittyvän osaamisen ja tekniikan. EmCe vastaa sovellustuesta ja sovellusten kehittämisestä. Yhteistyö on toiminut saumattomasti.”

 

Yritykset haluavat palvelua

DataCenter tarjoaa palveluna myös ympäristöjen valvontaa 24/7 ja huolehtii ohjelmistopäivityksistä. ”Yritykset ovat toden teolla heränneet ostamaan sovelluksia palveluna kattaen myös konesalipalvelut. Mobiliteetin lisääntyessä sovelluksiin halutaan päästä käsiksi mistä vain. Tietoturvallista etäkäyttöratkaisua yrityksen ei kannata rakentaa itse, koska se on kallista ja vaativaa. Me pystymme tuottamaan ratkaisut kustannustehokkaasti palveluna”, korostaa Saarimäki.  

Asiakas voi ulkoistaa myös vain osan palvelinympäristöstään DataCenterin konesaleihin. DataCenter toimittaa yrityksille tarvittaessa myös toimisto-ohjelmistot, sähköpostipalvelun, tallennustilaa sekä automaattisen varmuuskopioinnin.  

”Ohjelmistoyritysten ja sovellustoimittajien kannattaa keskittyä oman ydinliiketoimintansa kehittämiseen ja jättää konesalien kehittäminen ammattilaisille”, sanoo Backlund. ”Myös me teemme niin.”