Helsinki Hallin IT-infrastruktuuri DataCenterin palvelinsalissa

Hartwall Jokerit

DataCenter vastaa kokonaisvaltaisesti Helsinki Hallin palvelin- ja tallennusjärjestelmien toiminnasta ja varmistuksista. Omalle IT-henkilöstölle ei ole tarvetta, sillä palvelu kattaa myös lähitukipalvelut.

”On hieno ja turvallinen tunne kun palvelinympäristömme on ammattilaisten käsissä ja korkealuokkaisissa tiloissa. IT-ympäristömme toimintavarmuus on erinomaisella tasolla”, kertoo Helsinki Hallin talouspäällikkö Sarah von Weissenberg. ”Arvostan sitä, että he ovat aidosti kiinnostuneita IT-ympäristöstämme ja sen jatkuvasta kehittämisestä.”
 

Helsinki Hallin case kokonaisuudessaan:

DataCenter tarjoaa osaamistaan Helsinki Hallille, eli Hartwall Arenalle sekä Jokerit Hockey Club Oy:lle, jonka jääkiekkojoukkue Jokerit pelaa kansainvälisessä KHL-liigassa.

Vuonna 2006 alkanut yhteistyö on laajentunut kattamaan monipuolisen palvelukokonaisuuden. DataCenter vastaa kokonaisvaltaisesti Helsinki Hallin palvelin- ja tallennusjärjestelmien toiminnasta ja varmistuksista. Omalle IT-henkilöstölle ei ole tarvetta, sillä palvelu kattaa myös lähitukipalvelut.

Hartwall Arena on kovassa käytössä. Konsertteja ja urheilutapahtumia järjestetään hallissa vuosittain noin 120, joissa on kaikkiaan yli 700.000 kävijää. Hallin viimeiset palvelimet ajettiin alas keväällä 2012 mittavassa IT-ympäristön päivityshankkeessa. Fyysisiä palvelimia ei hallissa enää ole ja kaikki sovellukset on siirretty uusille virtuaalipalvelimille. 

”On hieno ja turvallinen tunne kun palvelinympäristömme on ammattilaisten käsissä ja korkealuokkaisissa tiloissa. IT-ympäristömme toimintavarmuus on erinomaisella tasolla”, kertoo Helsinki Hallin talouspäällikkö Sarah von Weissenberg. ”Arvostan sitä, että he ovat aidosti kiinnostuneita IT-ympäristöstämme ja sen jatkuvasta kehittämisestä.”

 

Palvelupäällikkö takaa laadun 

DataCenter tarjoaa Helsinki Hallille virtuaalisen palvelinkapasiteetin, palvelimien ja tietokantojen ylläpidon sekä valvonnan, kahdennetut tietoliikenneyhteydet, palomuuripalvelut, varmuuskopioinnin sekä lähitukipalvelut. Virtuaalipalvelimien levytilaa saadaan kapasiteettina vikasietoisesta levyjärjestelmästä.

Palveluun sisältyy myös oma palvelupäällikkö, joka tuntee perusteellisesti Helsinki Hallin IT-ympäristön. ”Palvelun laatu on erinomainen. Kokenut asiantuntija on yhden puhelinsoiton päässä ja pyyntöihimme reagoidaan välittömästi”, painottaa Weissenberg. 

Palvelupäällikkö on asiakkaan tiloissa säännöllisesti ja hoitaa myös työasemaympäristön lähitukitehtäviä.

 

Ruuhkapiikit hoituvat ongelmitta

Kuormanjakopalvelulla varmistetaan Hartwall Arenan verkkosivuston toimivuus ja kapasiteetin riittävyys myös ruuhkahuippujen aikaan. Kävijämäärät nousevat erittäin suuriksi Jokereiden kotipelien, maailmanluokan konserttien ja tapahtumien alla.  

”Ruuhkahuiput eivät ole tuottaneet meille minkäänlaisia ongelmia”, korostaa Weissenberg.

IT-ympäristön kuormitusta valvotaan 24/7/365. Sillä varmistetaan kapasiteetin riittävyys hyvissä ajoin. ”Levytilaa pystymme lisäämään dynaamisesti jopa saman päivän aikana. Palvelukokonaisuus joustaa sekä ylös ja alas”, kertoo DataCenterin myyntijohtaja Antti Kivalo. 

Vikasivusto voidaan avata nopeasti, mikäli verkkosivustossa esiintyisi vikatilanne. Hartwall Arenan verkkopalveluiden lisäksi lipunmyyntikoneiden ja kassajärjestelmien tarvitsema palvelinkapasiteetti tuotetaan DataCenterin palvelinsalista. Jokereiden fanituotteille on myös oma verkkokauppa.    
 

Etäkäyttöratkaisu palveluna

DataCenter on toteuttanut palveluna myös etäkäyttöratkaisun. ”Etätyön lisääntyminen näkyy myös meidän liiketoiminnassamme. Pääsemme tietoverkkoomme mistä vain nyt omilla kannettavilla kätevästi ja tietoturvallisesti”, kertoo Weissenberg.  

DataCenterin palvelinsalin ja Hartwall Arenan sisäverkon välillä on 100 megabitin tietoliikenneyhteydet. Palvelinsalista on myös DataCenterin tarjoama kahdennettu Internet-yhteys. ”Huolehdimme keskitetysti myös asiakkaamme tietoturvaohjelmistojen hallinnasta ja niiden päivityksistä”, sanoo Kivalo. 

Konesalipalvelut